Pedagogische studiedag

Pedagogische studiedag

Op maandag 22 februari organiseerden al onze scholen de jaarlijkse Pedagogische Studiedag. De inhoud daarvan werd stevig voorbereid in onze drie regio’s Aarschot, Diest en Tessenderlo en kadert in onze gemeenschappelijke GrOw-visie met de speerpunten ‘betrokkenheid, welbevinden, eigenaarschap, contextrijk leren en talentontwikkeling’.
Al onze schoolteams konden terugblikken op een leerrijke, boeiende en ook collegiale studiedag die ongetwijfeld voor nog meer ‘goesting’ zal zorgen om onze 4500 leerlingen verder te begeleiden.

Zot van Werk

Adite Diest gaf in een gezamenlijke studiedag met de zes scholen de aftrap in CC Den Egger, Scherpenheuvel, om een vernieuwd GO!-onderwijs in Diest te realiseren. Reeds het tweede schooljaar op rij begeleidt Flanders Synergy de hervorming van onze Adite-scholen in Diest met als werktitel Onderwijs Slim Organiseren (OSO). Via dit OSO-traject trachten we contexten te creëren die ‘goesting’ geven aan de medewerkers en leerlingen om uitdagender te werken en te leren volgens systemen en structuren die beantwoorden aan de samenleving van vandaag en morgen. Het thema van deze gezamenlijke studiedag? Zot van werk! En dat was op het eind ook te merken toen algemeen directeur Guy Beckx iedereen uitnodigde om mee te swingen op een aanstekelijke tune die, met inspirerende festivalbeelden op het grote scherm, door de zaal weerklonk.

De fotoreportage van de pedagogische studiedag vind je hier.