Waarom leren op voetballen, ballet en gamen lijkt

Een voetbaltraining in de gietende regen. Spierpijn na de balletles. Zonder omkijken blijven gamen om een level hoger te halen. Nog maar eens hetzelfde akkoord oefenen op je gitaar…

Wij weten dat jij je ongetwijfeld goed kan concentreren, weken na elkaar, ook al is het niet altijd leuk. Want geef toe: eigenlijk is nat worden of spierpijn hebben niet gezellig en zijn er mooiere uitzichten dan je computerscherm in je donkere kamer.

Wij weten ook hoe het komt dat jij dat kan. Je houdt vol omdat je de dingen samen met anderen kunt doen: je voetbalploeg, je klas in de muziekles of je online game-makkers. Ook zelf kunnen kiezen zorgt ervoor dat je de dingen liever en beter doet. In korte broek moeten trainen in de koude regen voor een sport die je zelf koos vind je vast geen probleem. Je wil ook, elke keer dat je traint, oefent of speelt, beter worden en vooruitgang maken. Wie na weken gamen nog nooit een level hoger geraakte zal waarschijnlijk stoppen met het spel. Stapje voor stapje verder geraken, daar zijn we allemaal naar op zoek.

Als je op school iets wil leren, gebeurt dat op dezelfde manier. Daarom zullen wij er samen met jou voor zorgen dat je je goed voelt in de klasgroep en de school - ik hoor erbij-, dat je zelf zoveel mogelijk keuzes kunt maken - ik mag het zelf - en dat je stappen vooruit zet in het leren - ik kan het.