Je komt niet uit het onderwijs

We kunnen ons best voorstellen dat de wereld van het onderwijs een onbekende is voor jou en op het eerste zicht ingewikkeld lijkt. We helpen je graag op weg.

Om definitief als leraar aan de slag te gaan, heb je een inhoudelijk diploma én een pedagogisch diploma nodig. Heel wat diploma’s combineren beide. Denk hierbij aan het diploma “Educatieve bachelor in het lager onderwijs"of “Educatieve bachelor in het secundair onderwijs”. Soms heb je 2 diploma’s nodig. Een master geschiedenis bijvoorbeeld heeft nog bijkomend een diploma van pedagogische bekwaamheid nodig. Het inhoudelijk diploma kan voor sommige praktijkvakken ook vervangen worden door nuttige beroepservaring.

Een hele boterham, maar die hoeft niet van bij de start in orde te zijn. Je kan ook in een school starten zonder pedagogische bekwaamheid en proeven van het vak van leerkracht. Wanneer je zeker bent dat je gebeten bent door een nieuwe passie, zijn er verschillende mogelijkheden om de job te combineren met een opleiding. Je kan hier klikken voor meer info.

In sommige gevallen kan je ervaring uit een andere sector meegeteld worden voor de berekening van je loon.

Heel wat mogelijkheden om zelf wat info te verzamelen, mocht je dat willen. Je kan natuurlijk ook bij de personeelsverantwoordelijke in de school terecht voor alle informatie en duiding.


KOM BIJ ONS WERKEN